• Dwergen in Mythologie

    Dwergen zijn een korte ras die worden weergegeven in een aantal fantasy spelletjes en verhalen. Ze zijn bijna altijd afgeschilderd als kort met borstelige baard en lijken op vikingen. Ze kunnen ook worden geïdentificeerd door hun liefde voor bier en goud.

    Vandaag de dag worden dwergen vaak gezien als de happy-go-lucky, vrolijke ventjes met een lange baard. Deze moderne dwergen lijken meer op de dwergen uit de Germaanse mythologie, in tegenstelling tot de oudere Noorse dwerg. De kenmerken van dwergen zijn hun wijsheid, lange baarden, het leven onder de grond en later hun korte gestalte. Dwergen worden nog steeds voornamelijk gebruikt voor komische doeleinden in de hedendaagse verhalen en films.

    Een voorbeeld van hoe de hedendaagse dwerg is gerelateerd aan de Germaanse Dwarf zou zijn Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Deze film toont zeer duidelijk de kenmerken die vaak werden geassocieerd met de oude dwergen. Moderne afbeeldingen van dwergen trekt een zware wissel van de fantasie fictie dat is geïnspireerd door JRR Tolkien's romans. De Lord of the Rings en The Hobbit heeft de Duitse mythe in de populaire verbeelding. Fantasy auteurs en kunstenaars werken vaak als afgeleide of in reactie op de voorstelling van Tolkien.